Tindved Kulturhage

  • Hjem
  • Bedrifter
    • Bedriftsutvikling
    • Se alle bedrifter
  • Prosjekt
    • Pågående prosjekter
    • Tidligere prosjekter
  • Lokaler
    • Leie av kontor
    • Leie av møterom
    • Leie av studio og produksjonsutstyr
    • Leie av lokaler
  • Om Tindved
    • Avdelinger
      • Brikken, Verdal
      • Filmfabrikken, Levanger
      • Spiren, Inderøy
    • Ansatte
    • Nettverket vårt
    • Kontakt
  • Aktuelt

14. oktober 2021 By

Inderøyfisk

Inderøyfisk ble til da Øyvind (52) måtte bytte ut kua i fjøset og finne en ny næring. Da satt han og så ut over fjorden og spurte seg selv: Hvorfor er det ingen som driver med fisk her?

Nede på kjøkkenet på Spiren i Inderøy hakkes det løk. Masse løk. For i tillegg til hovedproduktet som er sild på glass, og lokalproduserte fiskekaker, selger Inderøyfisk glass etter glass med syltet rødløk.

– Ilddåpen var på Matfestivalen i 2019 da vi solgte fiskeburger i tortilla med syltet rødløk. Det er vår signaturrett, sier Øyvind Treider Olsen. Det kommer tydelig frem at han ikke er innfødt når han snakker. Oppveksten har han nemlig hatt i Oslo. Nå er han bosatt på Utøya.

– Jeg kom til Inderøy i 2005 og ble gift her i 2007. På spørsmål om jeg er inderøyning bruker jeg å svare at jeg skal gravlegges på Sakshaug, sier han med et lurt smil.

Forundret over Straumen

Tilbake til starten. Øyvind hadde akkurat fått beskjed om at han kom til å utvikle kols om han fortsatte med gårdsdrifta og de ulike kurasene han drev med. Da måtte han tenke annerledes.

– Det er mye spennende som skjer i Inderøy, men det som forundret meg var at Straumen som er bygd opp av sjø og fisk, ikke hadde noe næring knyttet opp mot det. Hvorfor er det slik?

Parallelt begynte han å teste ut ulike oppskrifter på fiskekaker med råvarer fra den lokale fiskeren.

– Jeg har en kokkesvoger som kom med tilbakemeldinger underveis, og da fiskekakene hadde blitt så gode at jeg kunne ta de med meg ut av huset, koblet han meg på Dag Erlend Følstad hos Inderøy Catering i 2019. Jeg stilte han to spørsmål: Er ideen god? Og får jeg være hos deg? Han svarte ja på begge og jeg drev produksjon der frem til januar i 2021.

Nytt liv for skolekjøkkenet

Nå foregår produksjonen på det gamle skolekjøkkenet på Sakshaug skole, nå Spiren, og en har blitt til to. I midten av september ble Richard M. Høirem (35) fra Verdal ny kollega.

HÅNDLAGET: Fiskekakene fra Inderøyfisk har ingen tilsetningsstoffer og er håndlaget av fisk fra Skarnsundet, forteller Øyvind (t.v) og Richard. Foto: Anne Lein Kristiansen

– Jeg kjenner meg igjen i måten å jobbe på, det å finne et alternativt konsept og begynne fra start.

Han har en allsidig bakgrunn blant annet fra taxibransjen, som industrimedarbeider og kulturskolelærer. I bunnen driver han eget firma med lys og lyd og er musiker, men han har også kokk og servitør-utdannelse fra videregående.

– Jeg merket at mattilsynreglene sa pling i hodet med en gang. Til å begynne med tar jeg ansvar for å få kjøkkenet i orden for større produksjon og vekst.

Ser frem til jula

Nav har vært koblingsboksen mellom de to nye kollegaene, og både Øyvind og Richard skryter av god hjelp. I tillegg gleder Øyvind seg over å øke laget, for etter ett år med korona, begynner nå næringen heldigvis å ta av.

– Kremmern fisk har tatt oss inn i sortimentet. Nå handler det om å få ferdig godkjent kjøkken for produksjon til hele Norge. Selger vi ti glass om dagen fra de 12 bilene deres, da begynner hjulene å rulle for fullt for bedriften.

Øyvind og Richard gleder seg også ekstra til førjulstiden, da er kalenderen full, og de er på tur inn i hyllene til flere gårdsutsalg.

– Med to ansatte har vi større muligheter til å være flere steder. 2021 blir et godt år, mener Øyvind.

Gode samarbeidspartnere
GOD STØTTE: Øyvind Treider Olsen og Richard M. Høirem skryter av god støtte knyttet til oppstarten av Inderøyfisk. Fra venstre: Arne Emil Bredland, Bente Melhus, Dag Erlend Følstad (Inderøy catering), Jan Erik Iversen (Primstaven), Bjørg Melhus, Trygve Wannebo (Inderøy kommune), Kjell Sundfær (Inderøy kommune) og Knut Ola Fiske ( Inderøy kommune).  Foto: Anne Lein Kristiansen

 

Fem kjappe

Hva gjør bedriften din og hvorfor?

– Produserer fiskemat basert på regionale og nasjonale ressurser. Etterpørselen viser en manko i markedet.

Hva brenner du for med bedriften?

– At vi skal lykkes videre.

Hva drømmer du om?

– Jeg har to drømmer: at vi kan få til en foodtruck med kun fiskemat, og at en luring med penger starter fiskerestaurant på Inderøya, et sted med god sjømat og opplevelser.

Hva har dere oppnådd det siste året?

– Vi har overlevd koronaen og rimelig kjapt klart å få store og små kunder.

Hva er det viktigste Tindved bidrar med inn i din bedrift?

– Kontorfellesskapet på Spiren. Det merker jeg i vertfall godt nå som det er tilbake. Det sosiale fellesskapet, samlingspunktet, er viktig.

23. mars 2021 By

INDERØY MOSTERI

Inderøy Mosteri eies og drives av Maren Myrvold og Yngve Henriksen. Inderøy Mosteri og «Verdens Nordligste Eplehage» produserer drikker av epler og andre fantastiske råvarer – Vi lager også Cider som selges fra gårdsbutikken. tillegg til våre egen produktportefølje tilbyr vi leiepressing for hageeiere med epletrær, og på sommeren arrangerer vi guidinger i eplehagen og smakinger, i tillegg til at vi i sommerhalvåret har åpen gårdsbutikk, med varer fra det fantastiske matfatet Trøndelag er.

Mail: [email protected]

Tlf: 938 18 895

19. februar 2018 By

Inderøy Kaffebrenneri AS

Øver-Bakken økologiske kaffebrenneri har skiftet navn til Inderøy Kaffebrenneri AS!

Norges første og eneste heløkologiske kaffebrenneri ble etablert i 2015, og eies og drives av Einun og Hedda Skorem.

Kaffe til folket! I kaffebrenneriet er det fokus på høy kvalitet, ulike opprinnelsesland og ulik brennegrad. Kaffe fra Inderøy Kaffebrenneri AS  skal falle i smak og gi folket små nytelser i hverdagen.

Daglig leder Einun Skorem er trippel verdensmester i kokekaffe.

Kaffe fra Inderøy Kaffebrenner er Debio-godkjent som økologisk produkt, og kan kjøpes på restaurant og i nisjebutikker over hele landet, samt i lokale Coop og Meny-butikker i Trøndelag.

 

Ansatte:

Einun Skorem – daglig leder – verdensmester

Hedda Skorem – kreativ leder – interiørarkitekt

Gaute Thomassen – kaffebrenner – handyman

Silje Bragstad Hammer – dagligvareansvarlig – salg og markedsføring

 

TLF:

982 87 322

 

ADRESSE:

Inderøy Kaffebrenneri AS

Sundsøya 4
7670 INDERØY

@inderoykaffebrenneri 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Tindved Kulturhage
Tindved er en næringshage for kreative bedrifter med tre avdelinger i Trøndelag. Hovedkontorfellesskapet heter Brikken, og ligger i sentrum av Verdal. Filmfabrikken ligger på Røstad i Levanger, mens tredje kontorfellesskap ligger på Spiren (gamle Sakshaug skole) i Inderøy kommune.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Kontakt oss

Tindved Kulturhage AS

Organisasjonsnummer: 887 921 512

Brikken: Johannes Minsaas plass 6, 7650 Verdal

Filmfabrikken: Helge Ingstads Veg 17, 7600 Levanger

Spiren: Vennavegen 59, 7670 Inderøy

Tlf.: +47 41 68 46 72
E-post: info[krøllalfa]tindved.no

Personvernerklæring

Næringshagene i Norge

Siva

Bygget på WordPress av Smart Media AS