a

Prosjekter

Norwegian Innovation Clusters

Tindved Kulturhage er med i Norwegian Innovation Cluster sammen med VRINN.

Norwegian Innovation Clusters

Innovasjon Norge fikk inn 43 søknader om opptak til klyngeprogrammet Norwegian Innovation Cluster (NIC) etter vårens utlysningsrunde. 23 klynger kom inn til intervju, og 11 har kommet med i NIC.

– Det var tøff konkurranse og mange gode klynger som søkte. Vi ser at det har grodd godt og at det er et stort behov for klyngeprogrammet, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Vizlab

Tindved Kulturhage er med i programmet med Tindved’s Vizlab (innovasjonslab for kreativ teknologi).

– Vi er node i Trøndelag til denne nasjonale klyngen innen XR teknologi som heter VRINN som ble tatt opp i Norwegian Innovation Clusters sist uke. Hovedsetet for VRINN-klyngen (VR inovation) er på Hamar, men gjennom vår node i Trøndelag skal vi sørge for at dette kommer næringslivet i Trøndelag til gode, sier prosjektleder i Tindved Kulturhage, Håvard Sørli.

Han forteller at Tindved Kulturhage har søkt om opptak tidligere og ikke blitt med.

– Det er først og fremst en annerkjennelse av det arbeidet vi har drevet med innen XR-teknologi og digital visualisering. Siden oppstarten som bedriftsnettverk i 2017 og videre som Vizlab har vi søkt om opptak også to ganger tidligere til, så det er ekstra stas å bli med denne gangen, sier Sørli.

Fakta

Norwegian Innovation Clusters (NIC) er et samarbeidsprogram som Innovasjon Norge drifter sammen med Siva og Forskningsrådet. Hensikten er å styrke evnen til samarbeid og innovasjon blant norske bedrifter, slik at de kan løse utfordringer og skape konkurransefortrinn i fellesskap. Programmet finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet og Kommunal- og distriktsdepartementet.

For 2025 vil klyngeprogrammet bestå av 24 klynger som finansieres med opptil 120 millioner kroner.

KLYNGELEDELSEN: Her møtes noen av nodene i VRINN-klyngen og klyngeledelsen. Fra venstre: Håvard Sørli (Tindved Kulturhage), Kay Bertheussen (TechLab), Tore Askildsen (AgderXR), Eli Arnkvern Bryhni (Hamarregionen), Are Vindfallet (Making View og styreleder i VRINN) og Arne Monsholm (katapult Digicat) . Foto: Håvard Sørli/ Tindved Kulturhage

VRINN Immersive Learning Cluster jobber med å endre læring i bred forstand, gjennom å skape nye løsninger for læring, trening og kunnskapsoverføring ved bruk «omsluttende» teknologier som VR og AR (ofte omtalt som XR), spill og «spillifisering».

Klyngeprogrammet driftes av Innovasjon Norge i samarbeid med Siva og Forskningsrådet og tilbyr tre programnivå, alle med tre års varighet: NIC Connect, NIC Explore og NIC Impact.

Hvert nivå har spesifikke mål for å fremme samarbeidsbasert utvikling og vekst.

  • NIC Connect skal primært bygge nettverk og innovasjonsevne.
  • I NIC Explore bygges det videre på klyngenes tidligere arbeid, og det legges vekt på kompetanseheving, omstillings- og innovasjonsevne.
  • NIC Impact legger listen høyere for å skape økonomisk vekst, og forberedelser for eksport og skalering.

Har du spørsmål om prosjektet?

Ta kontakt med Håvard Sørli:

Har du spørsmål om prosjektet?

Ta kontakt med Daniel Slungård:

Publisert: 3. oktober 2024

Se flere prosjekter