a

Her kobles film- og tv-studentene med det lokale næringslivet

En del av utdanningsprogrammet til film- og tv- studentene som tar bachelor ved Nord Universitet i Levanger, er muligheten for to måneders internship i næringslivet.
Speed-dating mellom næringslivet og Nord Universitet sine studenter.

SPEED-DATE: Næringslivet og studentene møtes for speed-dating etter bedriftsinformasjonen. Her er det Nord-student Anita Galfione fra Italia som snakker med Jesper Bergom-Larsson i Midtnorsk Filmsenter. Foto: Daniel Slungård, Tindved

Det er det blant annet Tindved Kulturhage som hjelper dem med.

– Gjennom DistriktsForsk har vi fått midler til studentmobilisering. Det vil si at vi hjelper til med koblingen opp mot næringslivet. I Trøndelag har vi mange næringslivsaktører innen film og tv og flere av disse holder årlig en pitch rettet mot studentene for å finne den rette kompetansen for videre vekst, sier kompetansemegler Håvard Sørli i Tindved Kulturhage.

Vise jobbmuligheter 

Sørli jobbet tidligere for Høgskolen i Nord-Trøndelag og i Nord Universitet, og sto bak ordningen i sin tid. Nå er han koblingsleddet, og trives godt med det.

– For at studenter skal bli i Trøndelag, er det viktig at de kjenner til jobbmulighetene vi har her. Innenfor film, tv, teknologi og produksjon er vi faktisk en stor næringsaktør, hvis vi slår sammen alle bedriftene med tilholdssted på Filmfabrikken. Det er det ikke alle som vet.

VISER FREM ARBEID: Nord-student Ola Myki viser Espen Nilsen Holtan og Per Georg Krokstad i Camerat eksempler på arbeid han har gjort. Camerat driver med film, anomasjon og streaming. Foto: Daniel Slungård.

KREATIVE LØSNINGER: NEP Norway leverer tekniske produksjonstjenester og medieløsninger og presenterte noen av sine arbeider for studentene. Hege Tøndel Jonli har gått samme linje selv tidligere. Foto: Håvard Sørli

Italiensk produsent

Anita Galfione fra Italia er en av studentene på film- og TV-utdannelsen ved Nord Universitet. Hun har søkt og fått internship hos TMM og gleder seg.

– Jeg vet de jobber med Eventyrlig oppussing, og hadde lyst til å prøve meg hos dem. Vi hadde flere møter i tillegg til informasjonsdagen. Det blir veldig bra for meg, sier Galfione.

Hun mener det er nyttig med en slik dag for å bli bedre kjent med arbeidsmulighetene i området, og ser frem til å få prøve seg praktisk i internship-perioden.

– Mange av bedriftene hadde vi hørt om via studiene, men det var først på informasjonsdagen vi fikk treffe dem og skikkelig vite hva bedriftene gjør.

Internship-perioden starter i februar og varer frem til påske.

– Hvis jeg har forstått det riktig skal jeg få prøve meg innenfor produksjon og planlegging. Drømmejobben er å produsere quiz eller gameshows utendørs, gjerne med sportslige elementer.

Hvorfor valgte du å studere ved Nord Universitet?

– Fordi det er gratis å gå på universitetet i Norge. Og fordi at når jeg lette etter aktuelle universiteter kom Nord Universitet opp tidlig og de hadde gode tilbakemeldinger fa tidligere studenter, sier Galfione og forteller at hun liker Levanger som studieby, selv om det er litt lite studentliv.

Hva skal du bli når du blir stor?

– Jeg er åpen for alt, både å dra tilbake til Italia og bli i Norge, eller kanskje et annet land, men produsent innenfor tv virker veldig spennende. 

To internshipstudenter for TMM

TMM tar imot to studenter i internship. 

– Vi skal ha en i produksjonsplanlegging og en klipper, forteller Bjørn Tore Hallem, i TMM.

Han forteller at internship-perioden er i en tid på året hvor det i all hovedsak er bare kontorarbeid hos dem.

– Vi er egentlig ikke ute i produksjon i perioden, men vi planlegger produksjon og det er relevant erfaring å ha med seg for studentene, mener Hallem.

Han forteller at de har hatt flere studenter fra Nord innom hos dem. To er også fulltids ansatt nå.

– Vi har veldig god erfaring med å finne gode kandidater til roller hos oss gjennom Nord Universitet. Vi tror virkelig på den geografiske lokaliseringen til utdanningen tett på næringslivet for å spotte talenter.

 Lokalt næringsliv

Ti bedrifter fra næringslivet stilte og fortalte om seg selv og muligheter på informasjonsdagen. Deretter ble det gjennomført speed-date mellom studentene og næringslivet. Det skal være mulig for alle studenter å søke, men de som ikke får internship, jobber med egne studentprosjekt på universitetet i samme periode.

– Det er den samme kvalifiseringen som om de skulle ha søkt en ordinær sommerjobb eller vikariat. Vi i Tindved er rådgivere i prosessen mot eventuell internship-kontrakt, sier Sørli.

Camerat har stilt opp og holdt presentasjon i flere år.

– For vår del er det fint å kunne presentere oss for studentene, og bli litt kjent med dem gjennom speeddating etterpå. I tillegg er det fint å treffe andre i bransjen som deltar på samme arrangement. I fjor tok vi inn to studenter på internship, og har også tatt inn noen flere ganger tidligere, sier Espen Nilsen Holtan i Camerat.

 

Tindved Kulturhage

Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale, og la oss sammen dyrke og forme din kreative fremtid med Tindved Kulturhage!

Har du spørsmål om internship

Ta kontakt med Håvard Sørli:

Publisert: 18. januar 2024

Andre saker