a

Vurderer din bedrift å bli miljøfyrtårn?

I februar 2023 ble Tindved Kulturhage sertifisert som miljøfyrtårn. Daglig leder Anne Segtnan er godkjent miljøfyrtårnkonsulent og kan bistå andre bedrifter med prosessen.
Bilde av daglig leder Anne Segtnan med bevis på at hun er sertifisert miljøfyrtårnkonsulent.

MILJØFYRTÅRNKONSULENT: Daglig leder i Tindved Kulturhage, Anne Segtnan, er godkjent miljøfyrtårkonsulent. Nå håper hun flere kreative næringer ønsker å bidra til grønn omstilling gjennom å bli sertifisert Miljøfyrtårn. Foto: Privat

Sertifisert miljøfyrtårn

Anne Segtnan er sertifisert miljøfyrtårnkonsulent. Det betyr at hun nå kan rådgi din bedrift på reisen mot å bli Miljøfyrtårn.

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å lykkes med grønn omstilling.

Ved bruk av verktøyet får du på plass systematisk og kontinuerlig arbeid med å redusere negative effekter på klima og miljø og forbedre de positive effektene.

– Tindved ønsker å bidra til grønn omstilling av næringslivet. Ta kontakt for en uforpliktende prat for å vurdere om dette kan være noe for din bedrift, sier Anne Segtnan.

Bildet viser beviset på at Tindved Kulturhage AS er sertifisert som Miljøfyrtårn. Plaketten ble utdelt i forbindelse med Tindved kulturhage sin generalforsamling i april 2023. Varaordfører Anne Grete Lervik Valbekmo i Verdal kommune leverte ut plaketten. Miljøfyrtårnansvarlig Elisabeth Wehn og daglig leder Anne Segtnan tok i mot.

STOLTE MOTTAKERE: Beviset på at Tindved Kulturhage AS er sertifisert som Miljøfyrtårn ble overlevert i april 2023. Plaketten ble utdelt i forbindelse med Tindved Kulturhage sin generalforsamling. Varaordfører Anne Grete Lervik Valbekmo i Verdal kommune leverte ut plaketten. Miljøfyrtårnansvarlig Elisabeth Wehn og daglig leder Anne Segtnan tok i mot. Foto: Anne Lein Kristiansen

Har tatt grep

En virksomhet som velger å Miljøfyrtårn-sertifisere seg skal være i stand til å møte nye utfordringer og gripe nye muligheter i et arbeidsliv som er i rask endring.

– Miljøfyrtårn tilbyr sertifisering på miljøledelse. Det betyr at virksomheter må oppfylle kriterier som bidrar til en positiv miljøeffekt. Kriteriene skal adressere hvordan virksomhetens drift og varer/tjenester har effekt på klima, miljø og arbeidsmiljø. Derfor er det både fokus på direkte påvirkning fra drift og indirekte påvirkning via verdikjeden, forklarer Segtnan.

Daglig leder forteller at Tindved Kulturhage blant annet har tatt store grep i forhold til strømforbruk og styring av varme og ventilasjon i eget bygg. I tillegg er det tatt aktive valg når det gjelder vurdering av behov for reiser, bruk av kollektivtrafikk og valg av leverandører. I tillegg kommer mindre tiltak som aktive valg på utskrift og bruk av engangskopper og bestikk.

– Enkelte ganger kan det virke som selvfølgeligheter det vi gjør, men det å bli mer bevisst på hvilken påvirkning vi som bedrifter og arbeidstakere har på miljøet, er det greit å være klar over. Bærekraft og grønn omstilling er noe bedrifter måles på og som kan være et konkurransefortrinn. Vi håper kreativ næring vil ta grønne valg inn i fremtiden og står parat til å hjelpe med dette arbeidet, sier Segtnan.

Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning driftet av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Stiftelsen ble opprettet i 2003 av sentrale organisasjoner i næringsliv og offentlig forvaltning. 

Dette tilbyr Miljøfyrtårn:

  • en oppskrift på hva virksomheten må gjøre (sertifiseringskriterier)
  • redskaper for hvordan den kan gjøre det (digitale verktøy og veiledninger)
  • hjelp til kontinuerlig og målrettet arbeid med høyere miljøprestasjoner og lavere klimaavtrykk (styringsverktøy)
Les mer om miljøfyrtårn og se oversikt over andre godkjente konsulenter her: www.miljofyrtarn.no

Tindved Kulturhage – Vi utvikler kreative næringer i Trøndelag

Vi vet at det å være en kreativ gründer handler om mer enn bare tall og statistikk. Det handler om å uttrykke din unike visjon og å skape noe som berører mennesker. Derfor fokuserer vi ikke bare på forretningsaspektet, men også på å bevare og fremme din kreative identitet.

Har du spørsmål om miljøfyrtårn og bærekraft

Ta kontakt med Anne Segtnan:

Publisert: 14. desember 2023

Andre saker