a

Scenetreff Trøndelag; fagtreff, kurs, nettverk og podcast

Scenetreff Trøndelag er et treff på tvers av næringsliv, virkemiddelapparat, aktører og interesserte innen kulturbransjen.

Christer Falck har jobbet alene uten sjef siden han var 18 år, så han aner ikke om noe annet liv. Foto: TV3

Tindved Kulturhage arrangerte for fjerde året på rad Scenetreff Trøndelag sammen med Turneteateret i Trøndelag, Scenetreff Trøndelag i 2022.

Scenetreff Trøndelag er en unik møteplass for regionens rike og sammensatte scenekunstfelt, der frivillige og profesjonelle møtes i en felles ramme. Målet er å utvikle og styrke scenekunsten i regionen gjennom felles fagdager, kurs, debatter, forestillinger, nettverksbygging og seminar. Scenetreff Trøndelag bidrar til bedre dialog i kulturfeltet i regionen. Her får man en oversikt over aktuelle arenaer, fagpersoner og støtteordninger slik at man kan realisere prosjekter med en god utnyttelse av de ressursene som finnes.  

Med en dag ekstra – fra tidligere år, fikk vi også plass til en levende podcast.

På scenen satt Christer Falck og Frilanslivet. Falck er for mange kjent som han der TV3-kjendisen. Han har hatt og har fremdeles mange bein å stå på i bransjen. Han er blant annet plateprodusent, programleder, forlegger og forfatter, men det som henger igjen er hans rolle som mangeårig programleder for reality-serien Robinsonekspedisjonen på TV 3. Han var deltaker i første sesong og vant.

– Jeg er vant til å styre selv. Jeg har jobbet alene uten sjef siden jeg var 18 år, så jeg aner ikke om noe annet liv. Regnskapsføreren sier ifra når jeg skal jobbe litt ordentlig, når jeg ikke hører noe så går det bra, sier Falck.

Han synes det er veldig gøy å kunne kombinere jobb og hobby, men har de senere årene blitt mer opptatt av økonomisk bærekraft.

– Det har gjort at jeg noen ganger har måttet ta på meg godt betalte oppdrag for større firma som jeg kanskje ikke brenner like mye for som de andre morsomme prosjektene jeg sysler med, ler Falck.

Nå har han akkurat blitt pappa og ser frem til å ta turen til Verdal et par dager for å delta på Scenetreff Trøndelag.

– Det er ferie å ut av huset en tur. Og så er det jo hyggelig å kunne prate om konseptet jeg er i gang med via crowdfunding. Det er litt originalt, men jeg har funnet min vei for å leve av kulturen uten at jeg med viten og vilje går inn og taper penger.

Frilanslivet er en populær podkast for alle som driver for seg selv i medie-, kunst- og kulturbransjen – hvor programlederne Christina Skreiberg og Hanna von Bergen intervjuer gjester og eksperter, samt deler av egne erfaringer fra sin frilanstilværelse. 

Live podkast er en helt egen opplevelse, hvor publikum samles og er til stede under samtalen.

– Det blir varm, god og avslappet stemning, dette vil du ikke gå glipp av. Christer Falck er en stor drivkraft i norsk musikkbransje, og vi har hatt ham på blokka lenge! Endelig skal han gjeste Frilanslivet, og også live, hurra! Christers imponerende evne til å starte prosjekter inspirerer oss – og vi er helt sikre på at alle våre lyttere kan lære av hans pågangsmot og teft. Det virker som han ser muligheter hele tiden, selv under vanskelige omstendigheter.  

Christina skal snakke med Christer om hva som driver ham, om hvor han finner motivasjon og guts til alle sine prosjekter og om han noensinne kobler av? 

– Det er en helt egen nerve når man snakker med gjesten live, foran et publikum. Vi gleder oss masse, sier Christina og Hanna. 

Opptaket av samtalen sendes som en Frilanslivet-episode en uke etter arrangementet. 

Christina Skreiberg og Hanna von Bergen står bak den populære podcasten Frilanslivet. Foto: Sara Angelica Spilling.

Publisert: 20. oktober 2022

Andre saker